Kehkeh, kiteytinpäs tämänkertaisen asiani hienosti otsikkoon.

Eli nähtyäni Petri Himmeän Youtubessa olevan moikkaamisvideon (linkkaan kyseisen videon tämän viestin loppuun), niin päätin tehdä tästä asiasta blogipostin.

Kuten Himmeä sanoikin, "Mikä vittu siinä on niin vaikeeta?". Ihan samaa mieltä. Se ei ole niin vaikeaa sanoa toiselle "Terve" tai "Moi" tai "Hei" tai miten nyt ikinä voi tervehtiä. Ei se ole niin vaikeeta! Jos näkee vaikkapa vanhan tutun tulevan kadulla vastaan, mutta itsellä on hirrrrrvittävä kiire jonnekkin, voi tokaista vain että "Terve!" ja sitten viipottaa tiehensä. Se ei paljoa ajasta vie! Siinähän voi herranjestas kävelläkkin samaan aikaan! Ja "Terve" ei kestä kuin yhden hauskan sekunnin, ja vielä vähemmän!

Ja minä moikkaan jopa niille, kenestä en erityisesti pidä (esimerkiksi entisiä luokkatovereita). Eikä sitä tervehdystä tarvitse huutaa. Silleen vaan että selvän saa! Ja jos on niin ujo, niin liikuta sitten vaikkapa huulia, ja nyökkää samalla! Jos kävelet ohi, se on ihan ookoo! Olet sentään moikannut!

Joskus myös näkee sellaisia tilanteita, että henkilön X:n viereen tulee henkilö Y ja Z. X ei pidä niin kovasti Z:sta, mutta Y:n kanssa on parhaimmat ystävykset. X huutaa niin kovin, että koko kauppakeskus kuulee: "MOOOOIIIJJJJJJJJ!" kun taas Z:a katsotaan sekunnin ajan, eikä sanota mitään. Ei herrankilit mä sanon!

Sitten asiaan käsipäivää! Esimerkiksi työpaikoilla tämä on työsuhteen alussa hyvin yleinen tapa. Sikainfuenssankin aikana käsipäiviteltiin. Silloin ei aina vain kädet koskettaneet. On myös nähty sellaisia kädenpuristuksia, josta ei tiedä, onko toisen puolen käsi koskettamassa sinun kättäsi tai ei. Kyllä siihen voi koskea, ja vaikka olisikin "Iyyy niin likane käsi hei!", niin käden voi aina pestä sen jälkeen. Voi perkeleen hienohelmat!

Eri maissa tietenkin eri käsipäivät,  Ranskassakin heitellään poskisuudelmat poskille, Japanissa kumarretaan. Miten osa suomalaisista pärjäisi muualla maailmassa, jos "Hei" tai käsipäivää ei suju? "Iiih! Ahdistelija, poliisi!".

Kertokaa toki omista tervehdyskokemuksistanne! Alla vielä linkki puhumaani videoon.

http://www.youtube.com/watch?v=SXBIy3ywbTU&feature=related